Un cetățean turc a fost prins în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera în zona Podului Eiffel

Direcția Regională Vest documentează un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat. Incidentul a avut loc la data de 18 iunie 2024, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în imediata apropiere de Podul Eiffel.

La data de 17 iunie 2024, cetățeanul turc a intrat în Republica Moldova, având intenția de a ajunge în Uniunea Europeană, acesta a luat trenul Chișinău-Iași, dar neavând viză pentru statele europene, autoritățile române i-au refuzat intrarea și l-au returnat pe teritoriul Republicii Moldova cu următorul tren.

La scurt timp, acesta a fost identificat în proximitatea Podului Eiffel, la o distanță de aproximativ 50 de metri de linia frontierei, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Datorită măsurilor de supraveghere și intervenției operative a polițiștilor de frontieră din zona de competență, tentativa de trecere ilegală a fost dejucată înainte de a fi consumată.

În cadrul audierilor, cetățeanul străin a declarat principalul său obiectiv era de a ajunge în Uniunea Europeană.

În prezent, persoana în cauză a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. Investigațiile pe caz continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share