Poliția de Frontieră și EUROPOL își consolidează cooperarea pentru combaterea migrației ilegale la frontiera Republicii Moldova

Delegația Poliției de Frontieră, condusă de șeful-adjunct al Inspectoratului General Andrei TROFIMOV, a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții EUROPOL, Tomislav-Emilio IVANUS și Alin IACATA.

În cadrul discuțiilor, Andrei Trofimov a mulțumit EUROPOL pentru suportul oferit în desfășurarea măsurilor speciale de investigare, menționând în mod deosebit schimbul de informații și instruirile specializate organizate cu participarea ofițerilor de investigație ai Poliției de Frontieră.

De asemenea, s-a subliniat importanța continuării asistenței reciproce în investigarea cazurilor de criminalitate transfrontalieră, cu accent pe identificarea și destructurarea grupărilor criminale implicate în migrația ilegală.

La rândul lor, reprezentanții EUROPOL au evidențiat interesul pentru dezvoltarea cooperării polițienești, subliniind necesitatea sincronizării acțiunilor între autoritățile de poliție și stabilirea unor mecanisme de investigare pe urme fierbinți. Aceste acțiuni vor fi corelate cu cele ale altor autorități de poliție ale partenerilor europeni.

Totodată, EUROPOL a dat asigurări privind susținerea investigațiilor în curs desfășurate de Poliția de Frontieră, inclusiv prin capacitățile sale analitice extinse.

Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea unanimă a dorinței de fortificare a cooperării bilaterale și stabilirea unor contacte directe între specialiștii în prevenirea și combaterea migrației ilegale, o infracțiune care persistă și este în creștere la frontiera Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share