Persoanele care încă nu au fost recenzate, îndemnate să completeze un formular pe pagina BNS

Persoanele care încă nu au fost recenzate și nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul unde își au locul de trai, pot stabili contactul cu acesta prin intermediul unui formular online pe pagina Biroului Național de Statistică. Anunțul a fost făcut de Aurelia Spătaru, director general adjunct al BNS în cadrul emisiunii ”Bună dimineața” de la Moldova 1.

Responsabila a subliniat că mai mulți dintre cei care au refuzat participarea la recenzare s-au ales cu amenzi.

„Pentru această categorie de populație am făcut un formular pe pagina web a Biroului Național de Statistică, pe lângă linia verde. Acolo vă rugăm să telefonați și să lăsați datele de contact în cazul în care nu v-ați intersectat cu recenzorul și nu l-ați apelat în baza la înștiințarea pe care v-au lăsat-o în cutia poștală sau în ușă”, a menționat Aurelia Spătaru, director general adjunct al BNS, în cadrul emisiunii „Bună dimineața” de la Moldova 1.

Potrivit directorului general adjunct al BNS, mulți dintre cei care au refuzat să fie recenzați au primit sancțiuni contravenționale. Aceștia nu au adus argumente solide de ce nu vor să participe la recensământ. Responsabilii de la Statistică dau asigurări că datele colectate rămân în cadrul instituției și, ulterior, vor contribui la ridicarea nivelului de trai.

”Foarte multe din persoanele astea spun: Dar cu ce m-a ajutat statul anterior? Și în cazul acest argumentul e: Haideți să ajutăm acuma statul, să furnizăm datele despre noi, nimic altceva nu vă cerem, să transmitem datele la elaboratorii de politici, la donatori, la investitori, la aceeași business-mani, să știe unde să deschidă o farmacie, un centru de business, un centru de agrement pentru populație, ca să ridicăm calitatea vieții noastre prin datele pe care le furnizăm”, a subliniat Aurelia Spătare.

Recensământul Populației și Locuințelor 2024 se desfășoară începând cu 8 aprilie până pe 7 iulie. Autoritățile estimează că primele date preliminare vor fi publicate după șase luni de la finalizarea acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share