Republica Moldova va deține președinția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei

Republica Moldova va deține președinția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, în perioada noiembrie 2025 – mai 2026 și va organiza, la final de mandat, Sesiunea Ministerială a acestei structuri.

Guvernul de la Chișinău urmează să instituie miercuri, 12 iunie, grupul de lucru pentru asigurarea organizării președinției Republicii Moldova a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Grupul va fi condus de viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

„Grupul de lucru va identifica data și locația potrivită pentru organizarea, în Republica Moldova, în luna mai 2026, a Sesiunii Ministeriale a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, va coordona și va elabora planul de acțiuni privind organizarea și desfășurarea acestei sesiuni, precum și va asigura executarea planului de acțiuni”, se arată în documentul aflat pe masa miniștrilor.

R. Moldova a devenit membru al Consiliul Europei în anul 1995.

Regulamentul de procedură al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei prevede că preşedinţia acestei structuri este deținută de statele membre pentru un mandat de șase luni, pe rând, în ordine alfabetică și se transmite de la stat la stat la jumătatea lunii mai sau mijlocul lunii noiembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share