Poliţia din Iran a arestat 30 de persoane într-un raid împotriva unei ”reţele sataniste”

Autorităţile iraniene au arestat 30 de persoane suspectate de apartenenţă la o “reţea satanistă” la un eveniment unde au fost consumate “băuturi alcoolice”, a anunţat joi agenţia de presă Fars, după mai multe descinderi similare efectuate în ultimele săptămâni, scrie Agerpres.ro

În total, 30 de persoane – „18 bărbaţi şi 12 femei” – au fost arestate la o adunare în provincia nordică Mazandaran, a relatat Fars.

Poliţia a confiscat “băuturi alcoolice şi droguri” şi a găsit la faţa locului “semne şi simboluri ale satanismului”, a declarat şeful poliţiei la nivel de provincie, Davood Safarizadeh, citat de agenţie.

Aceeaşi sursă a adăugat că unii dintre cei arestaţi proveneau din alte provincii.

Descinderile care vizează adunări calificate drept “sataniste” de către autorităţi nu sunt rare în această ţară conservatoare. Ele vizează adesea petreceri sau concerte la care se consumă alcool, ceea ce este strict interzis în Republica Islamică.

Sâmbătă, poliţia reţinuse 35 de persoane într-un raid similar în provincia Khuzestan din sud-vestul ţării.

În luna mai, peste 250 de persoane, inclusiv trei europeni, au fost arestate în apropiere de capitala Teheran pentru promovarea “satanismului”.

Autorităţile din această ţară cu o majoritate musulmană şiită au calificat în trecut concertele de rock şi de heavy metal drept adunări “sataniste”.

Total
0
Shares
Total
0
Share