Două vieți aduse pe lume în ambulanță: Echipele medicale urgente au salvat doi băieței

Două nașteri în ambulanță asistate de echipele de asistență medicală urgentă. De la începutul săptămânii, echipele de asistență medicală urgentă au avut parte de două intervenții deosebite, fiind alături de parturiente în cel mai special moment din viața oricărei femei. Datorită intervenției în timp record și asistenței medicale de urgență acordate cu grijă și siguranță, doi băieței au văzut lumina zilei în ambulanță.

La data de 03.06.2024, pe traseul Chișinău-Cricova a fost solicitată intervenția ambulanței pentru o gravidă de 24 de ani din raionul Criuleni pe motivul solicitării „ a V-a sarcină la 34 săptămâni, dureri de naștere”. Echipa PAMU Cricova din cadrul SAMU Rîșcani a intervenit prompt și a asistat nașterea prematură în ambulanță.Ulterior, nou-născutul a fost preluat și transportat asistat cu monitorizarea parametrilor vitali de către echipa de asistență medicală urgentă specializată TIM cu profil pediatric SAMU Centru, la IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.Membrii echipei PAMU Cricova din cadrul SAMU Rîșcani, mun. Chișinău:

Conducator de autoambulanță – Grigore UngureanMembrii echipei specializate Terapie Intensivă Mobilă cu profil pediatric din cadrul SAMU Centru:

  • Medic – Zinaida Cornescu
  • Felcer – Neli Baltag
  • Infirmier – Dmitrii Arseni
  • Conducator de autoambulanță – Grigore Vrîncean.

La data de 04.06.2024 ora 17:05, o parturientă de 37 de ani dintr-o localitate a raionului Ungheni a solicitat asistența medicală urgentă la etapa de prespital pe motivul „ a IV-a sarcină la 41 săptămâni, contracții uterine. Echipa SAMU Ungheni a intervenit la solicitare și a preluat de urgență pacienta. În timpul transportării la spital, a survenit nașterea, iar la ora 17:35 s-au auzit primele țipete de bucurie în ambulanță. Datorită intervenției echipei SAMU Ungheni, s-a născut pe lume un băiețel de aproximativ 4 kg. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost preluați de specialiștii din cadrul Maternității Spitalului Raional Ungheni. Membrii echipei SAMU Ungheni, care au asistat nașterea în ambulanță:

  • Asistentului medical – Cristina Domnișor
  • Infirmierul – Viorel Stroevici
  • Conducator de autoambulanță – Vasile Vidrașcu.
Total
0
Shares
Total
0
Share