Ambasadorul Marko Șevcenko declară că Ucraina ar putea închide frontiera cu Moldova dacă forțele pro-ruse vor prelua guvernarea de la Chișinău

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko afirmă că țara sa ar putea închide granița cu noi, în caz că noua guvernare de la Chișinău va fi constituită din forțe pro-ruse.

Despre aceasta diplomatul a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, menționând că în astfel de caz, Ucraina și-ar putea închide frontierele fie pentru traficul cu mărfuri, fie pentru circulația oamenilor.

Să ne imaginăm, repet, acestea sunt doar fanteziile mele. Ucraina se află într-un război extrem de dur cu Rusia. Și la un moment dat în Republica Moldova vin la putere partide care afirmă că Rusia ar trebui să fie partenerul strategic al Republicii Moldova. Aceste partide obțin majoritatea în Parlament, ele își formează propriul Guvern. Cum ar trebui să acționeze Ucraina?

Din 2022, odată ce a început războiul, Ucraina a blocat granița cu Transnistria, pentru că Transnistria este controlată de Rusia.

Dacă la guvernare vin forțele care susțin parteneriat strategic cu Rusia, acest lucru ar însemna că Rusia revine în Republica Moldova.

O decizie firească din partea Ucrainei ar fi consolidarea securității pe întreg segmentul al frontierei”, a declarat el la un post TV.

Ambasadorul a declarat că decizia țării sale ar putea consta anume să-și închidă frontiera inițial anume pentru populație.

Amintim că Ucraina a închis segmentul de frontieră cu regiunea transnistreană în luna februarie 2022.

Total
0
Shares
Total
0
Share