Scurtmetrajul moldovenesc “Loc sub soare” va avea premiera la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai

Scurtmetrajul ”Loc sub soare”, în regia lui Vlad Bolgarin, va avea o premieră internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (China), la secțiunea competitivă Live Action Short Film. Evenimentul va avea loc în perioada 14-23 iunie, la Shanghai, scrie Realitatea.md

”Am marea bucurie să vă anunț că Premiera Mondială a scurtmetrajului ”Loc sub soare”, va avea loc pe 19 iunie 2024, la Shanghai International Film Festival, festival de film de categoria A, acreditat de FIAPF! Mulțumesc și felicitări întregii echipe! O producție VOLT cinematography cu suportul financiar al Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova & Pitch.MD”, a scris Vlad Bolgarin pe pagina sa de Facebook.

Festivalul Internațional de Film de la Shanghai (SIFF) este cel mai mare festival de film din Asia și cel mai longeviv eveniment internațional de cinema din China. Primul festival a fost înființat în luna octombrie 1993 și este singurul festival chinez acreditat de FIAPF. Festivalul se desfășoară pe o perioadă de 10 zile în luna iunie. SIFF este organizat de China Film Administration , China Media Group și guvernul de la Shanghai, unde sunt acordate mai multe premii ”Golden Goblet” pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor/actriță și alte categorii. De asemenea, este oferit și ”Premiul special al juriului”.

Total
0
Shares
Total
0
Share