Circa 10 mii de copii se vor odihni în această vară în taberele de odihnă din Chișinău

Circa 10 mii de copii se vor odihni în această vară în taberele de odihnă din Chișinău, iar peste 2400 de elevi vor fi scutiți de plata pentru biletelor, a anunțat șeful-adjunct la Direcția generală educație, tineret și sport din Chișinău, Andrei Pavaloi. Potrivit acestuia, din bugetul municipal vor fi alocați peste 35 de milioane de lei, pentru pregătirea taberelor, dar și pentru compensarea a 80% din costul biletelor de odihnă, scrie Radio Moldova

”În acest an vor funcționa 15 tabere cu sejur de zi, trei tabere constante, 14 tabere sportive în afara orașului, o tabără ecologică. În cele 13 instituții extrașcolare la fel în perioada 1-30 iunie vor funcția acțivități extracurriculare și tabere de vară. La fel avem 20 de tabere tematice în cadrul centrelor comunitare pentru copii și tineret din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și tabere tematice în cadrul bibliotecii municipale Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, a declarat Andrei Pavaloi.

În total, pentru această vară sunt planificate 9980 bilete, din care 2438 din copii care se vor odihni vor fi scutiți integral de plată.

Costul biletelor pentru o tabără cu sejur de zi, de la ora 08:00 – 17:00 care durează 15 zile, prețul pentru un bilet este de 510 lei sau 20% din prețul total. Pentru 10 zile în taberele constante părinții vor achita la fel 20% din prețul total sau 740 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share