Reforma justiției a eșuat, iar politicul a eșuat să reformeze justiția. Sper că unii jurnaliști nu vor eșua

Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat să reformeze justiția. Și nu mai contează cine are dreptate: Drăgălin sau Răducanu, ambele fiind promovate de Maia Sandu pentru a reforma justiția.

Sper că în acest proces nu vor eșua și unii jurnaliști care încă mai prezintă sute de scuze și justificări pentru dezastrul care se întâmplă doar pentru a înălbi un pic politicienii (i)responsabili.

În urma reformei nu a avut de suferit absolut niciun judecător corupt, toți care au plecat primind indemnizații și pensii mari, iar unii având încă toate șansele să revină în sistem după plecare acestei guvernări. Cei care spun că, prin această reformă, unii judecători au avut de pătimit, fie nu cunosc situația, fie vă mint fără rușine. Are de pătimit doar cetățeanul a căror dosare civile, administrative sau penale vor fi amânate încă vreo doi ani.

Judecătorii au primit îndemnizații la plecare de sute de mii de lei și pensii speciale de la 20 la 30 mii lei pe lună. Unii deja stau în rând după licențe de avocați, iar alții au perspective de a se întoarce înapoi în sistem. Apropo, nu am văzut nicio întrebare în adresa Maiei Sandu, or anume dumneaei a promovat-o atât pe Drăgălin, cât și pe Răducanu. Noi mai avem jurnaliști care să pună întrebări incomode guvernării? Sper mult că nu au rămas doar cei care spun că în continuare sistemul se opune, or nu știu dacă a mai rămas cineva în sistemul ăsta fără carnet de partid. Negarea problemelor doar prelungește chinurile.

P.S. În curând, vor mai apărea câteva bombe mari în justiție a căror responsabilitate sunt ale ministrei noastre. Așteptăm și ea să-și dea demisia după ce informațiile vor fi scurse în presă pe surse sau începem a lucra folosind și capul, nu doar rânza?

Dinu Plîngău, președintele PPDA

Total
0
Shares
Total
0
Share