Ministrul german de externe Annalena Baerbock efectuează o vizită Ucraina

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sosit în Ucraina într-o vizită neanunțată în dimineața zilei de luni, 11 septembrie, scrie Ukrinform.

„Ucraina apără libertatea și pe noi toți cu mult curaj și determinare. Așa cum Ucraina este în spatele nostru, așa și ea trebuie să se poată baza pe noi”, a spus Baerbock după sosirea la Kiev.

Potrivit acesteia, Uniunea Europeană pregătește în prezent o decizie privind începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE.

„Rezultatele reformei judiciare (în Ucraina – n.red.) și ale legislației privind mass-media sunt deja vizibile. Implementarea legii antioligarhice și lupta împotriva corupției sunt încă în față”, a spus șeful Ministerului de Externe german.

Ea a subliniat că „teroarea teribilă a lui Putin se manifestă prin atacuri direcționate asupra vieții de zi cu zi și a instituțiilor civile din Ucraina”.

„Putin vrea să distrugă, să descurajeze și să demoralizeze oamenii. Pentru aceasta, nu se oprește la nimic – nici în fața școlilor, nici în fața piețelor, nici în fața gărilor”, a notat politicianul.

Baerbock a menționat și deportarea forțată a copiilor ucraineni în Federația Rusă din teritoriile ocupate.

„Susținem organizațiile, autoritățile ucrainene și organizațiile neguvernamentale care lucrează pentru returnarea acasă a copiilor răpiți. Și că aceste crime au fost dezvăluite. Rechizitoriul la Curtea Penală Internațională este, de asemenea, o contribuție importantă la acest caz”, a subliniat Annalena Baerbock.

Aceasta este a patra vizită a Annalena Baerbock în Ucraina de la începutul agresiunii ruse pe scară largă.

Total
0
Shares
Total
0
Share