Spitalul Sfânta Treime din capitală a fost supus unui atac cibernetic

Spitalul Sfânta Treime din capitală a fost supus unui atac cibernetic. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a cerut conducerii spitalului să verifice dacă datele pacienților sunt în siguranță și a solicitat ca în Primărie să fie creat un departament al tehnologiilor informaționale, scrie Moldpres.md

Potrivit sursei citate, recent a fost înregistrat un atac cibernetic asupra sistemelor informaționale de la spitalul „Sfânta Treime”. Bazele de date sunt criptate și se solicită bani pentru reactivarea lor.

„Știu că asemenea cazuri au avut loc la mai multe instituții și din informația pe care o dețin, Serviciul de Informații și Securitate a fost deja informat. Dar eu revin la solicitarea ca în Primăria municipiului Chișinău să apară un departament al tehnologiilor informaționale”, a spus Ceban.

Spitalul Clinic municipal „Sfânta Treime” activează cu statut de instituţie medico-sanitară Publică, din 15 decembrie 2003. În spital activează secțiile: Infarct miocardic acut, Recuperare cardiologică, Cardiologie, Reumatologie, Boli interne nr. 1, Boli interne nr. 2, Toxicologie, Gastrologie, Endocrinologie, Nefrologie, Chirurgie aseptică, Chirurgia septică, Proctologie, Urologie, Ginecologie, Neurologie, Recuperare neurologică, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Reanimare și terapie intensivă, Anatomie patologică.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share