Vasile Leu, șeful Termoelectrica și-a depus cererea de demisie, după scandalul cu păcura îngropată

Șeful Termoelectrica, Vasile Leu, și-a depus cererea de demisie, în urma scandalului legat de păcura îngropată. Informația a fost confirmată, pentru TV8, de ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Pe 26 iulie, în cadrul ședinței de Guvern, prim-ministrul Dorin Recean a cerut demisii la nivelul conducerii de la întreprinderea Termoelectrica. Potrivit acestuia, este inacceptabil ceea ce s-ar fi întâmplat pe teritoriul furnizorului de energie termică. Dorin Recean a cerut operarea remanierilor până la sfârșitul săptămânii curente.

Cazul a ajuns recent și în vizorul Procuraturii municipiului Chișinău, care s-a sesizat pe marginea presupuselor acțiuni ilicite de la Termoelectrica, unde ar fi fost îngropată o cantitate semnificativă de păcură. Potrivit Procuraturii, „circumstanțele se vor examina în cadrul procesului penal, materialele fiind remise organului de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție Chișinău pentru efectuarea investigațiilor”.

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a fost cel care a prezentat imaginile în care se vede cum o cantitate mare de păcură este îngropată pe teritoriul Termoelectrica și că acest lucru s-a întâmplat în toamna anului 2022. Administrația Termoelectrica a dat asigurări că din momentul procurării păcurii în 2022, până la ora actuală, nu a avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii. Filmarea respectivă poate fi de la un incident din 2015, când s-au scurs în sol o cantitate de păcură. Chiar și așa, Termoelectrica a anunțat că a inițiat o anchetă internă pe acest caz.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share