Mihai Popșoi, despre cazul omorului lui Horjan: Insistența pe o anumită versiune trădează probabil un anumit interes

Insistența cu care se promovează anumite versiuni despre cazul asasinării activistului transnistrean Oleg Horjan ar trebui să dea de bănuit.

Declarații în acest sens au fost făcute de vicepreședintele parlamentului, Mihai Popșoi, după audierile pe acest caz la care a participat și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, dar și reprezentanți de la Inspectoratului General al Poliției, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate, scrie IPN

„Trebuie să avem o deschidere critică spre mai multe versiuni. Buna credință sau lipsa de bună credință a așa-ziselor autorități din stânga Nistrului se va demonstra în măsura în care ei vor decide să furnizeze informații autorităților constituționale ale Republicii Moldova pentru ca acest caz să poată să fie investigat. Dacă nu se vor oferi aceste informații, atunci vom constata lipsa de bun simți a așa-ziselor autorități”, a declarat Mihai Popșoi.

Mihai Popșoi a menționat că „insistența pe o anumită versiune trădează probabil un anumit interes de a promova o anumită versiune în detrimentul altei versiuni”. Potrivit lui, informațiile despre bărbatul despre care așa-zisele autorități de la Tiraspol spun că s-ar face vinovat de omorul lui Oleg Horjan nu au fost confirmate. Mihai Popșoi a declarat că, potrivit informațiilor obținute până acum, această persoană „nu era în Republica Moldova, nici în dreapta, nici în stânga Nistrului în acea perioadă. Insistența cu care se promovează anumite versiuni trebuie să ne dea de bănuit într-o anumită măsură, or, într-un asemenea caz este bine să avem deschiderea spre mai multe versiuni, să le investigăm cumva în egală măsură”, a spus Mihai Popșoi.

Amintim că, Oleg Horjan, cunoscut activist în regiunea transnistreană, a fost găsit în casa sa cu semne de moarte violentă. Administrația din regiunea transnistreană anunță că au identificat un tânăr pe care îl suspectează de omorul acestuia. La rândul său, persoana respectivă a adus dovezi că de două luni nu se află în Republica Moldova. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal și de către autoritățile constituționale, el fiind gestionat de PCCOCS.

Total
0
Shares
Total
0
Share