CHINA // Circa 11 copii au murit, după ce acoperișul unei săli de sport s-a prăbușit

Cel puțin 11 copii au murit, după ce acoperișul unei săli de sport din provincia chineză Heilongjiang s-a prăbușit. Din primele informații, la construcția acoperișului a fost folosit ilegal un material care absoarbe apa.

Autoritățile chineze informează că incidentul a avut loc duminică la ora locală 14:56 la o școală gimnazială din provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei. La momentul prăbușirii acoperișului, o echipă de volei feminin se antrena în sala de sport. Inițial, acolo se aflau 19 persoane, dintre care patru au reușit să se evacueze, scrie Biziday.

Reuters scrie că martorii oculari spun că echipa era formată din eleve din clase diferite, minore, care doar ce se întorseseră la școală după o competiție de volei din alt oraș.

O anchetă preliminară arată că muncitorii au folosit în mod ilegal perlit (un mineral care absoarbe apa) în construcția acoperișului sălii de sport.

În urma ploilor persistente, acoperișul a absorbit apa, devenind mai greu, provocând astfel prăbușirea acestuia. Provincia Heilongjiang și mai multe regiuni ale Chinei au fost afectate de ploi abundente weekendul trecut.

Persoanele implicate în construcția acoperișului școlii au fost reținute de autoritățile chineze.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share