FOTO // Telefoane și substanțe interzise aruncate peste zidurile penitenciarelor din Rezina și Brănești

Mai mulți deținuți din penitenciarele din Rezina și Brănești au rămas fără telefoane și substanțe interzise, după ce angajații instituțiilor au contracarat tentativele de introducere a obiectelor interzise. Acestea au fost aruncate, în noapte de 18 spre 19 iulie, peste edificiile de pază de către persoane civile necunoscute, potrivit ANP.

Urmare a verificării zonei interioare de pază a perimetrului Penitenciarului nr.17-Rezina, a fost depistată și ridicată o sticlă de masă plastică, în interiorul căruia se aflau 2 cabluri USB și 3 telefoane mobile.

La Penitenciarului nr.18-Brănești, angajații au ridicat un obiect sferic în interiorul căruia se afla un pliculeț de formă dreptunghiulară cu dimensiuni de 1.5×1.5 cm, învelit cu bandă adezivă de culoare neagră care conținea o substanță albă (praf), de proveniență necunoscută și alte două pungi din polietilenă care conțineau substanță solidă, de culoare galben-cafeniu, cu miros specific înțepător.

„Administrația Națională a Penitenciarelor se preocupă continuu de menținerea ordinii și securități în instituțiile penitenciare prin desfășurarea măsurilor de regim care sporesc siguranța deținerii și preîntâmpină comiterea de noi infracțiuni. La fel, menționăm că utilizarea și/sau păstrarea obiectelor și folosirea substanțelor interzise în penitenciare presupune o încălcare de regim ce condiționează investigarea cauzelor și acțiunilor ilegale întreprinse de către personale private de libertate, cu aplicarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare”, menționează ANP.

ANP îndeamnă cetățenii să respecte legea și să nu pună în pericol propria libertate, încercând să transmită deținuților obiecte interzise în penitenciar.

Total
0
Shares
Total
0
Share