Zbancă, despre revenirea la MAI: ”Ei vor să arate bine în presă, eu vreau să fie bine în interior”

Alina Zbancă

Numele fostei șefe a Direcției comunicare din cadrul Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a apărut astăzi în spațiul public, după ce un canal de telegram a dat pe surse informația, precum că Zbancă ar putea fi numită în funcția de secretar de stat la MAI. Zvonul vine în contextul în care ministerul ar putea fi condus de Viorel Cernăuțeanu, actualul șef al Poliției Naționale, după demisia Anei Revenco.

Solicitată de alerta.md, Alina Zbancă s-a arătat nedumerită de zvonurile apărute, dar a lăsat să se înțeleagă că ar fi disponibilă să revină la epoleți cu unele condiții.

”Aș accepta să revin în MAI doar alături de conducători cărora le pasă de efectiv și care sunt empatici cu problemele angajaților și ale cetățenilor. Am mai avut discuții cu unii oameni din actuala guvernare despre o posibilă revenire. Din 2021, eu am înțeles că suntem în incompatibilitate. Ei vor să arate bine în presă, eu vreau să fie bine în interior, iar după, prin fapte și rezultate să crească și imaginea. Mi-aș fi dorit să știu că următoarea conducere a MAI va promova oamenii profesioniști și demni, nu prin prisma “loialității” față de partid”, a declarat Alina Zbancă.

Amintim că Alina Zbancă a devenit cunoscută opiniei publice atât în funcția pe care a deținut-o la Interne, cât și după plecarea ei. Comunicatoarea a avut o confruntare publică cu fostul ministru de Interne, Pavel Voicu, care ar fi presat-o să plece din funcție. Zbancă a activat în cadrul MAI din anul 2014 până în 2021, perioadă în care instituția a fost condusă de 5 miniștri.

Total
0
Shares
Total
0
Share