VIDEO // Doi tineri plasați în arest pentru că vindeau droguri de tip hașiș și marijuana pe internet. Unul dintre ei este minor

Doi tineri de 17 și 19 ani, originari din Chișinău, bănuiți că ar face parte dintr-o rețea de trafic de droguri prin internet, au fost reținuți de polițiști și procurori.

Timp de 2 luni, oamenii legii au documentat activitatea infracțională a grupului, perioadă în care s-a stabilit că cei doi, la începutul anului 2023, și-au dezvoltat o schemă de realizare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram.

Astfel, suspecții și-au închiriat un apartament într-un sector din mun. Chișinău, apoi prin aplicație au creat un magazin online prin intermediul căruia realizau droguri de tip hașiș și marijuana. Aceștia, prin intermediul altor platforme, procurau drogurile în cantități angro, iar în apartament erau divizate în cantități mici (doze) și plasate în ascunzișuri, de unde erau preluate de curieri și plasate în diferite localități ale țării.

Suspecții au fost reținuți în flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri, iar în cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile acestora polițiștii au depistat mijloace financiare obținute în urma realizării drogurilor, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la săvârșirea infracțiunii, carduri bancare, pachețele de tip zip-lock destinate pentru ambalarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scară mică, precum și muguri de marijuana, cocaină și hașiș.

Valoarea drogurilor scoase din circuit se ridică la peste 700 de mii de lei.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar conform legislației în vigoare aceștia riscă de la 7 la 15 ani.

Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care cei investigați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției Antidrog a INI, cei de urmărire penală ai IP Buiucani, în comun cu procurorii procuraturii mun. Chișinău- oficiul Buiucani.

Total
0
Shares
Total
0
Share