Klaus Iohannis, la summitul NATO: ”Voi avea un mesaj fără echivoc cu privire la susținerea consolidării capacității de apărare și a rezilienței Republicii Moldova”

România va solicita Aliaților o prezență întărită pe flancul estic, a declarat liderul de la București, Klaus Iohannis, înaintea summitului NATO de la Vilnius. Președintele României a vorbit și despre aderarea Ucrainei la NATO, precum și despre sprijinul Alianței pentru Republica Moldova, scrie Moldova1.md

„Adoptarea Planurilor de Apărare Regională, inclusiv a celui care include România, reprezintă un element central, care va permite un răspuns eficient al Alianței la două amenințări majore: Rusia și terorism. La aceasta se adaugă sprijinul pentru partenerii vulnerabili, mai ales pentru Republica Moldova, cea mai expusă presiunilor Rusiei. Astfel, voi avea un mesaj fără echivoc cu privire la susținerea consolidării capacității de apărare și a rezilienței Republicii Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

Amintim că, astăzi, la Vilnius încep lucrările Summitului NATO, la care participă cei 31 de lideri ai Alianței Nord-Atlantice. La eveniment, este prezentă în premieră și Finlanda, care a devenit membră a Alianței la începutul lunii aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share