Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu comisarii europeni despre agenda parlamentară

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, și cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira. Discuțiile s-au axat pe agenda parlamentară și pe reformele inițiate de autoritățile din Republica Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2023, accentuând că una dintre ele este inițierea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană. „În prezent, implementăm recomandările Comisiei Europene și transpunem legislația europeană într-un ritm accelerat, iar sprijinul UE în acest proces este important”, a adăugat șeful legislativului.

De asemenea, speakerul Igor Grosu a mulțumit pentru sprijinul oferit de partenerii europeni pe parcursul timpului: „Cu certitudine, alături de parteneri puternici, vom construi o Moldovă europeană”.

În perioada 3 – 5 iulie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, șeful legislativului s-a întâlnit cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei. Programul vizitei a mai inclus întrevederi cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, precum și cu mai mulți eurodeputați. De asemenea, Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul în Regatul Belgiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share