Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Franceze au semnat un Memorandum de înțelegere. Ce prevede acesta

Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Franceze au semnat un Memorandum de înțelegere. Documentul a fost semnat astăzi la Chișinău de președintele Legislativului, Igor Grosu și președintele Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet.

Speakerul Igor Grosu a menționat că în baza acordului semnat astăzi va fi amplificată colaborarea între grupurile parlamentare, se va aprofunda și cooperarea dintre comisiile parlamentare. “Vom organiza reuniuni și activități comune pentru armonizarea legislației R. Moldova cu cea a UE. Vom amplifica cooperarea în cadrul delegațiilor de la Adunarea Parlamentară a Francofoniei și cea a Consiliului Europei, a OSCE. Această vizită ne demonstrează o dată în plus că Moldova nu este singură, avem prieteni sinceri și de nădejde”, a opinat Grosu.

Oficialul francez a menționat că în prezent între conducerea celor două țări există o colaborarea strânsă, cooperarea ce va fi aprofundată și mai mult. Aceasta a specificat că Republica Moldova trebuie să muncească asupra reformelor pentru a fi mai aproape de integrarea europeană.

Președintele Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 29 iunie-1 iulie. Este prima vizită în R. Moldova a unui președinte al Adunării Naționale a Franței în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-franceze.

Total
0
Shares
Total
0
Share