Cum ascunzi când ai fost ultima oară online pe Instagram

Instagram, online, facebook, ceea ce nu stiai despre instagram

O noua actualizare recentă adusă aplicației Instagram permite celor care te urmăresc să știe când ești online. Din fericire, funcția poate fi dezactivată.

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Instagram au fost în pană de idei. În contextul în care s-au ambiționat să lanseze actualizări de funcționalitate la intervale regulate de timp, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că nu toate opțiunile proaspăt introduse au un număr mare de fani. Din același motiv, unele dintre ele ajung să fie eliminate după câteva luni sau după un an.

Indiferent cât de mult te supără o opțiune proaspăt introdusă în Instagram, este important să reții că o poți dezactiva. În această categorie intră și funcția care notifică persoanele care te urmăresc sau cu care ai purtat de curând o conversație că ai fost online în urmă cu câteva minute, câteva ore sau câteva zile. Cea mai mare problemă cu acest detaliu tehnic are legătură cu faptul că, dacă se vede că ai fost activ acum 15 minute, este imposibil să nu fi citit mesajul primit în urmă cu 50 de minute.

O opțiune similară există de mult timp pe Facebook Messenger sau WhatsApp, dar Instagram era un pic în urmă când vine vorba de particularități pentru chat. Cu toate acestea, s-ar putea că detaliul cu pricina să nu te încânte teribil. Ca o notă de subsol însă, trebuie să ai în vedere că, dacă cineva nu poate vedea când ai fost online, nici tu nu poți vedea când a fost altcineva pe Instagram.

Pentru a dezactiva opțiunea ”benefică” pentru stalkeri, intră în Instagram, fă un click în dreapta jos pentru a-ți accesa profilul. În dreapta sus, pe roata dințată pe iOS sau cele trei puncte pe Android, intră la Settings. Du-te până la capătul listei de opțiuni și, în funcție de limba interfeței, debifează ”Show Activity Status”. În română, opțiunea este intitulată ”Afișează starea privind ultima activitate”.

autor: Alexandru Puiu
sursa: playtech.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share