VIDEO // Nicolae Ciubuc: Guvernarea le-a promis multe agricultorilor, dar n-a realizat nimic, iar protestele fermierilor sunt justificate

Guvernarea PAS a amânat rezolvarea problemelor agricultorilor, nu a comunicat la timp și eficient cu ei și le-a promis multe, dar nu au realizat nimic. Constatarea aparține fostului ministru al Agriculturii, vicepreședinte al Partidului Social Democrat European (PSDE), Nicolae, Ciubuc, care a adăugat că protestele fermierilor sunt justificate.

„Am urmărit atent evoluția din ultimele nouă luni de zile, am urmărit atent toate ședințele, discuțiile. De fiecare dată se anunța că o să organizăm, o să facem, o sumedenie de promisiuni, care în realitate nu erau realizate. Și cumva, după o anumită perioadă, constatăm  destul de justificate protestele fermierilor, în condițiile în care nu s-a comunicat din timp, pentru că soluții sunt”, a declarat Nicolae Ciubuc, în cadrul emisiunii „Moldova Live”, de la Exclusiv TV.

Fostul ministru al Agriculturii a mai spus că premierul Dorin Recean își atribuie, în mod eronat, faptul alocării, în urma protestelor agricultorilor, sumei de aproape un miliard de lei, bani care, de fapt, sunt prevăzuți în bugetul de stat pentru fermieri, dar care încă nici până astăzi nu au ajuns la ei.

„Una dintre revendicări a fost lichidarea restanțelor producătorilor agricoli. Este un fond aprobat în bugetul de stat, banii sunt disponibili, deși am văzut că prim-ministrul face trimitere că noi, în rezultatul protestelor și a revendicărilor anunțate de producătorii agricoli, am identificat și am alocat 800 sau 900 de milioane de lei, bani care sunt în bugetul de stat și care trebuiesc valorificați. Și cât mai repede, pentru a stinge datoriile pentru agricultori pe anul trecut. Bani suplimentari nu s-au alocat. Asta trebuie să fie clar”, a mai declarat Nicolae Ciubuc.

Vicepreședintele PSDE a mai spus că o altă gafă a guvernării ține de modul defectuos al implementării legii cu privire la restituirea TVA pentru producătorii agricoli.

„Acești bani demult trebuiau alocați, fiindcă dacă ne întoarcem la legea cu privire la restituirea TVA – ea nu funcționează. Astăzi doar 96 de milioane de lei au fost valorificate. Asta ne spune despre faptul că legea este defectuoasă și nefuncțională”, a adăugat Nicolae Ciubuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share