Explozie în Paris: 37 de persoane au fost rănite, iar patru se află în stare gravă

Cel puțin 37 de persoane au fost rănite, iar patru dintre ele se află în stare gravă, după explozia puternică produsă ieri după-amiază la Paris, urmată de prăbușirea parțială a unei clădiri, scrie Digi24.ro

O explozie puternică s-a produs ieri după-amiază pe o stradă din apropierea istoricului Cartier Latin din Paris, urmată de prăbușirea parțială a unei clădiri. Deflagrația a afectat o stradă care se întinde de la Catedrala Notre-Dame de Paris până la Universitatea Sorbona. A fost distrusă fațada unei clădiri unde se află școala de design Paris American Academy, populară printre studenții străini. Peste 300 de pompieri au fost implicați în stingerea incediului.

Viceprimarul local, Edouard Civel, a făcut referire la o explozie de gaz într-o postare pe Twitter, iar martorii au declarat pentru un post local de televiziune că a existat un miros puternic de gaz cu câteva momente înainte de explozie.

Procurorul din Paris, Laure Beccuau (Lor Beqiu), a declarat că primele indicii arată că explozia a avut originea în interiorul clădirii prăbușite. Anchetatorii vor căuta să afle dacă poate fi vorba despre condiții de construcție care au încălcat reglementările sau dacă o persoană a acționat neglijent. Mai multe clădiri din apropiere au fost evacuate.

Ministrul de Interne francez Gerald Darmanin a declarat că este posibil ca în dărâmături să se afle cadavre sau poate supraviețuitori, deoarece câinii au detectat miros și au semnalat că sunt oameni prinși sub moloz.

Amintim că în ianuarie 2019, o scurgere de gaze a provocat o explozie care a ucis 4 persoane și a rănit 66 în arondismentul 9. În luna aprilie a aceluiași an, un incendiu a izbucnit în Catedrala Notre-Dame, distrugând o mare parte din acoperiș și provocând alte pagube înainte de a fi stins.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share