Moldova va prezenta Comisiei Europene contribuția actualizată la Pachetul de extindere pentru 2023

Prim-ministrul Dorin Recean a prezidat ședința Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană.

Pe agenda reuniunii s-au regăsit trei subiecte: aprobarea de către membrii Comisiei a contribuției actualizate a Republicii Moldova la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru anul 2023, analizarea recomandărilor Comisiei Europene formulate pe marginea cererii de aderare a țării noastre la UE, dar și evoluțiile în aplicarea sporului pentru realizarea sarcinilor prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la UE.

Prim-ministrul Dorin Recean a salutat evoluțiile înregistrate în procesul de coordonare a contribuției țării noastre la pachetul de extindere și a îndemnat factorii de decizie implicați în procesul de implementare să-și consolideze eforturile pentru a pregăti materiale la un înalt nivel al calității și a se încadra în termenii stabiliți.

„Solicit să prioritizăm subiectele pe domeniul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Eficiența administrației noastre centrale de a furniza răspunsurile necesare Comisiei Europene va contribui la dinamizarea proceselor de integrare europeană”, a spus premierul Dorin Recean.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a menționat faptul că, de această dată, contribuțiile țării noastre la pachetul de extindere sunt mai bune. De asemenea, Nicu Popescu a subliniat necesitatea desemnării, în fiecare instituție, a unui reprezentant care să se ocupe exclusiv de subiectul integrării europene.

Reamintim, pe 20 aprilie, Republica Moldova a prezentat la Bruxelles prima contribuție la raportul privind extinderea Uniunii Europene, care va fi elaborat de Comisia Europeană până în luna octombrie a acestui an.

Total
0
Shares
Total
0
Share