Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării a încă doi candidați la funcții în CSP

Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința a încă doi candidați la funcții în Consiliul Superior la Procurorilor (CSP). Potrivit Comisiei, candidatul desemnată de Academia de Științe a Moldovei în CSP, Rodica Ciobanu, întrunește criteriile de integritate financiară și etică și promovează evaluarea.

În cazul procurorului Anatolie Gîrbu, Comisia a emis o decizie de nepromovare a evaluării. Informația detaliată, aferentă procesului de verificare a integrității celor doi, se conține în deciziile transmise, astăzi, candidaților și instituțiilor responsabile de organizarea concursului, în acest caz Academia de Științe a Moldovei și CSP.

Deciziile sunt cu drept de atac și pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile. Doar candidații care promovează evaluarea Comisiei Pre-Vetting sunt eligibili pentru funcția de membru în CSP.

Rodica Ciobanu a fost audiată public de membrii Comisiei Pre-Vetting în a doua rundă de audiere a candidaților la CSP, organizată la sfârșitul lunii mai. Interviul acesteia s-a axat pe un subiect de integritate financiară, pertinent evaluării. Candidatul Anatolie Gîrbu, adjunct al procurorului-șef al Procuratura raionului Ungheni, a solicitat să fie evaluat exclusiv în baza materialelor acumulate de Comisie, optând să nu participe la audieri în ședință publică.

Până în acest moment, Rodica Ciobanu este a doua candidată la CSP care a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, după agentul guvernamental la CEDO, Dumitru Obadă. Alți patru candidați nu au promovat evaluarea pe motiv că s-au retras din concurs sau nu au depus în termen Declarația pentru 5 ani, iar patru candidați nu au promovat, urmare a parcurgerii procesului complet de verificare. Opt candidați sunt în așteptarea deciziilor Comisiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share