În primul trimestru al anului 2023, s-a atestat o scădere a creditării cu peste jumătate de miliard de lei

În primul trimestru al anului 2023, s-a observat o scădere a creditării cu peste jumătate de miliard de lei atât în ​​moneda națională, cât și în valută, scrie Infotag.md

Analiza activităților băncilor în perioada ianuarie-martie a anului curent a arătat că scăderea portofoliului de credite al băncilor în moneda națională a fost de peste 90 de milioane de lei, iar în valută – peste 410 de milioane de lei. milioane de lei.

Conform rezultatelor primului trimestru, cea mai impresionantă dimensiune a portofoliului de credite o demonstrează Maib, în ​​care volumul creditelor a ajuns la 22,6 miliarde lei, ceea ce reprezintă 37% din totalul portofoliului din sistem bancar. Totuși, liderul primului trimestru în ceea ce privește creșterea absolută a portofoliului de credite, care a adăugat peste 220 de milioane de lei, a fost Moldindconbank.

Portofoliul de credite nefavorabile pentru perioada analizată a scăzut cu 9,1 milioane lei (minus 0,2%). Ponderea datoriilor pe aceste credite în portofoliul de credite a crescut ușor.

Total
0
Shares
Total
0
Share