ULTIMA ORĂ // Ruslan Verbițchi, curtat de Vlad Filat pentru a deveni candidatul PLDM la funcția de primar general al Chișinăului

Fostul prim-ministru al țării, Vlad Filat, a dezvăluit pe rețeaua de socializare Facebook că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se află în plină pregătire pentru alegerile locale, în urma cărora urmărește obținerea unui scor electoral în Chișinău, „astfel încât Ivan Ceban să nu facă un stat în stat din Chișinău”.

Mai mult, acesta a menționat că la echipa liberal-democrată ar fi aderat unul din cei mai activi dintre consilierii municipali, Ruslan Verbițchi.

„Pregătirea pentru alegerile locale, obținerea unui scor electoral în Chișinău, astfel încât Ivan Ceban să nu facă un stat în stat din Chișinău, prin venirea unor oameni ca Ruslan Verbițchi, consilier municipal, care are la activ mai multe proiecte de hotărâri votate de CMC, experiență, competențe și cunoaștere în administrare publică”, a relatat Vlad Filat.

În aceeași postare, fostul premier s-a referit și la fuziunea dintre PLDM și PUN, acțiune pe care o califică drept „o strângere a rândurilor pentru întărirea unui pol românesc și european care să confere Republicii Moldova o alternanță la guvernare”.

„Din acest motiv, este necesară o consolidare și strângere a rândurilor în fața noilor amenințări și pericole, pentru că un sistem politic robust constituie un pilon de securitate al statului. Din acest motiv, fuziunea dintre PLDM și PUN nu este un “deal” politic, ci o strângere a rândurilor pentru întărirea unui pol românesc și european care să confere Republicii Moldova o alternanță la guvernare, exclusiv de dreapta, astfel încât venirea la putere a unor formațiuni loiale Moscovei să fie evitată”, a mai menționat Vlad Filat.

Contactat telefonic de către redacția noastră, consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi ne-a confirmat că a primit o astfel de propunere din partea echipei liberal-democrate, dar încă nu a luat o decizie finală, în acest sens. Consilierul a menționat că va veni cu precizările de rigoare, în zilele următoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share