Discursul lui Iohannis din cadrul ședinței summit-ului EPC: ”Îmi face plăcere să particip, mai ales pentru că ne aflăm în Republica Moldova”

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs în cadrul ședinței plenare a summit-ului Comunității Politice Europene.

Șeful statului român și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de Republica Moldova în calea de integrarea europeană,

„Îmi face plăcere să particip la acest Summit, mai ales pentru că ne aflăm aici, în Republica Moldova. Asta spune foarte multe despre vocația europeană a țării și despre seriozitatea eforturilor acesteia în raport cu reformele necesare pentru aderare a UE. Arată și accentul pus pe întreaga vecinătate de vest și regiunea Mării Negre. Trebuie să fim tot mai conștienți de provocări geostrategice pe care țări precum Ucraina și Moldova le înfruntă. Agresiunea militară în Ucraina este evoluția cea mai perturbantă în era de după Războiul Rece. Este datoria noastră să răspundem acestui apel istoric și să îi sprijinim pe cei mai vulnerabili.

Aceste țări au făcut pași spre calea democrației pentru a-și păstra suveranitatea și și integritatea teritorială, făcându-se ecoul valorilor care a stat mereu la baza libertății și democrației noastre”, a declarat Klaus Iohannis.

Total
0
Shares
Total
0
Share