Președintele Germaniei, în vizită, la București. Iohannis i-a vorbit despre Republica Moldova

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se află la București. Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, i-a vorbit despre situația Republicii Moldova, scrie Realitatea.md

Președintele român s-a referit la sprijinul acordat Chișinăului și Kievului. Totodată, el a punctat că administrația Republicii Moldova are nevoie de sprijin, pentru a consolida reziliența țării.

„În cadrul dialogului nostru am evidențiat sprijinul multidimensional acordat Ucrainei de cele două state și am discutat, totodată, dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului. Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pentru a consolida reziliența acestei țări în fața provocărilor complexe cu care se confruntă. Am abordat în cadrul discuțiilor și politica de extindere a Uniunii Europene, rezultând sprijinul comun al României și Germaniei pentru avansarea procesului atât în privința Balcanilor de Vest, cât și în privința Partenerilor noștri Estici. Am pus accentul în cadrul discuțiilor pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei, ca state candidate la aderare”, a spus Iohannis după întrevedere.

La întrevederea celor doi oficiali, s-a discutat și despre intrarea României în Schengen, Berlinul reiterând sprijinul în acest proces. Vizita președintelui Germaniei în România va dura până vineri.

Total
0
Shares
Total
0
Share