VIDEO // Președintele Adunării Populare din Găgăuzia acuză Chișinăul că nu respectă legea privind autonomia

Pe 27 mai, la Comrat urmează să aibă loc congresul deputaților de toate nivelurile din Găgăuzia. Înainte de eveniment, membrii comitetului de organizare au discutat cu presa și au acuzat Chișinăul că nu respectă legea privind autonomia, scrie Realitatea.md

„Am o singură întrebare cu privire la competențele care nu sunt îndeplinite de centru, conform articolului 20 din legea „Cu privire la statutul juridic special”. Nu se îndeplinește, dar se taie sistematic. Nu putem sta pur și simplu și privi asta”, spune președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitrii Constantinov.

Fostul președinte al Consiliului Suprem din Găgăuzia, Mihail Kendighelean, afirmă că trebuie analizate lucrurile care nu s-au implementat de-a lungul anilor în regiune, în conformitate cu legea privind autonomia. Astfel, prin congresul de la sfârșitul săptămânii, politicienii locali își propun să atragă atenția comunității internaționale asupra problemelor din zonă.

Decizia de a organiza un congres al deputaților de toate nivelurile a fost luată pe 16 mai. Atunci, la Comisia Electorală din Comrat a descins cu percheziții CNA și a ridicat listele alegătorilor, în cadrul investigației privind coruperea votanților. Drept urmare, oamenii au ieșit să protesteze în fața mai multor instituții de la Comrat.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share