FOTO // Șoferi, atenție! A fost reorganizată circulația rutieră pe Viaductul din Chișinău

Primăria Chișinău anunță reorganizarea circulației rutiere pe bd. Dacia, tronsonul str. București – str. Hristo Botev (Viaduct). Prin această măsură, vor fi adăugate benzi dedicate pentru autobuze și troleibuze, informează telegraph.md

Municipalitatea menționează că carosabilul a fost supus unor lucrări de reparație, iar ulterior se va aplica un tratament bituminos Slurry Seal.

Totodată, autoritățile planifică extinderea benzilor dedicate pe alte străzi din Chișinău, inclusiv str. Ciuflea, pentru a îmbunătăți fluxul de trafic în direcția Botanica spre Centru.

Această inițiativă face parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătățire a serviciilor de transport public.

Primăria Chișinău amintește că în anul 2020, au fost introduse în premieră benzile dedicate pentru autobuze și troleibuze pe unele străzi din oraș, cum ar fi Alexandr Pușkin, Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase și Grigore Vieru.

Ulterior, în anul 2022, au fost marcate benzi dedicate pe alte străzi importante, cum ar fi Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Renașterii Naționale și Bogdan Voievod, iar în prezent se adaugă Viaductul.

În total, Chișinăul va avea 9 străzi cu benzi dedicate pentru transportul public. În viitor, aceste benzi vor fi extinse și pe străzi precum Gheorghe Asachi, Alexei Mateevici, Alba Iulia, Iuri Gagarin, Constantin Negruzzi, Ciuflea, Constantin Tănase, Vasile Alecsandri, Alecu Russo și Mircea cel Bătrân.

Aceste măsuri au ca scop creșterea eficienței transportului public și asigurarea unui traseu mai rapid și mai comod pentru călătorii din Chișinău.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share