Marcel Spătari vrea reduceri de personal. Ministrul Muncii și Protecției Sociale anunță reformarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a anunțat reformarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii, care va cuprinde și reduceri de personal. Unul din motivele invocate de oficial este numărul redus de inspecții la numărul de inspector comparativ cu media europeană sau a țărilor balcanice.

„Joi dimineața am avut o încercare grea. A trebuit să anunț un colectiv de peste 80 de persoane că instituția lor trebuie reformată și modernizată. Iar asta înseamnă și reducerea personalului. Este vorba de Inspectoratul de Stat al Muncii”, a scris ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că a avut o discuție „sinceră și uneori dureroasă” despre lucrurile care nu funcționează și a convenit că se va avansa cu reformele legale care să le permită inspectorilor să facă controale inopinate, să identifice munca la negru, să aplice sancțiuni.

„În schimb, am cerut să creștem eficiența. Astăzi inspecția face prea puține inspecții la numărul de inspectori pe care îi are (2 inspecții per inspector pe lună în Moldova față de 10 inspecții în medie în UE și peste 20 de inspecții în unele țări din Balcani care se confruntă cu munca la negru). Trebuie să creștem productivitatea, salariile, iar acest lucru se poate face și cu efective mai mici”, a declarat oficialul.

Total
0
Shares
Total
0
Share