Olga Cebotari: Moldova are nevoie de diplomație, dar nu de arme

Cetățenii Republicii Moldova în continuare așteaptă de la conducerea de vârf a țării să acționeze pragmatic și realist, promovând o politică externă echilibrată cu respectarea statutului de neutralitate al țării. Despre aceasta membrul Comitetului executiv al PSRM, Olga Cebotari, a scris într-un editorial “Moldova are nevoie de diplomație, dar nu de arme”.

“Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unui interviu din 30 mai a declarat, că armata națională ar avea nevoie de armament, care ni l-ar putea oferi țările NATO și UE, pentru a ne apăra în cazul în care vom fi atacați din exterior. “Dacă tot avem armată, ea nu poate să lupte cu sapa”, a declarat președintele. Să înțelegem că totuși va trebui să luptăm”, constată Olga Cebotari.

“Dorința președintelui de a-și înarma ostașii ar părea firească, dacă aceste declarații nu ar fi făcute în contextul în care ministrul de externe, Nicu Popescu, a recunoscut că Republica Moldova a întrerupt orice comunicare politică cu Moscova”, mai spune Cebotari.

Total
0
Shares
Total
0
Share