Premierul cheamă populația ”să-și schimbe structura consumului” în urma creșterii tarifelor la gaz

Populația trebuie să-și ”schimbe structura consumului”. Acesta este îndemnul premierului Natalia Gavrilița în contextul creșterii tarifului la gaz pentru consumatori de la 15,18 lei la 18,61 de lei pentru un metru cub.

”Acest preț crescut trebuie să se transforme și într-un altfel de consum. Trebuie să înțelegem că noi nu suntem producători de energie și împreună, instituțiile statului, autoritățile locale, agenții economici, gospodăriile casnice trebuie să ne pregătim de iarna care vine și să schimbăm structura consumului”, a declarat Gavrilița după ședința Guvernului.

Premierul spune că Guvernul analizează la această etapă ”posibilitatea” susținerii unor categorii de cetățeni și agenți economici.

”Odată cu creșterea acestor tarife, analizăm posibilitatea susținerii țintite a celor care au nevoie de susținerea statului într-o perioadă de tranziție”, a menționat Gavrilița.

Totodată, șefa Guvernului a îndemnat populația și agenții economici ”să se gândească la programe de eficientizare în energetică”.

Amintim, tariful majorat de 18,61 de lei pentru un metru cub de gaze, ce va fi achitat începând din 01 iunie de către consumatori, va fi valabil pe parcursul întregului an și nu doar pe perioada verii. Explicația a fost oferită de către unul din directorii ANRE, Eugen Carpov. Directorul ANRE nu a exclus, de asemenea, că tariful de 18,61 de lei ar putea din nou să fie majorat, dacă devierile negative suferite de Moldovagaz vor fi peste 3%.

Total
0
Shares
Total
0
Share