COVID-19 se retrage: În spitalele din Chișinău sunt internate doar două persoane bolnave

În spitalele din municipiul Chișinău, sunt internate în prezent doar două persoane bolnave de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

Acesta a precizat că persoanele infectate, au forme de gravitate medie de coronavirus.

Totodată, Gîlca a specificat că săptămâna trecută a fost înregistrată o scădere cu peste 14% a persoanelor infectate cu coronavirus.

„Săptămâna trecută au fost înregistrate 85 de cazuri în Chișinău. În scădere cu peste 14% comparativ cu săptămâna precedentă”, a declarat Boris Gîlca.

 

Șeful Direcției municipale asistență medicală și socială a ținut să precizeze că la exact un an de zile de la demararea maratoanelor de vaccinare în Chișinău, municipiul se poate bucura de o rată cumulativă de vaccinare de 70%, care este exact indicatorul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 

„Ieri și azi suntem la exact un an de zile de la demararea maratoanelor de vaccinare in Chișinău. Rata de vaccinare cumulativ în Chișinău e de 70%. E exact indicatorul recomandat de OSM pentru imunitatea colectivă. E cea mai înaltă rată de vaccinare din Republică. Am depășit la această etapă pandemia COVID-19” a precizat Gîlca.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fos înregistrate peste 500 de mii de cazuri de coronavirus. 11.521 de oameni au murit în urma complicațiilor provocate de infecție. 

 

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share