Batrîncea a avut o întrevedere cu conducerea Comisiei de la Veneția

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, a avut o întrevedere cu conducerea Comisiei de la Veneția, Președinele Gianni Buquiccio și Secretarul CV, Simona Granata-Mengini, informează Telegraph.md

În cadrul întâlnirii a fost salutat consensul politic în Parlamentul RM pe modificarea Constituței RM, angajament asumat în perioada guvernării PSRM (Ministrul Justiției F. Nagacevschi) și susținut de Guvernul PAS (Ministrul Justiției S. Litvinenco).

La fel, s-a remarcat că reforma justiției este un angajament al statului Republica Moldova, și acesta nu trebuie privit prin prisma conjuncturii politice.

Oficialii europeni reamintesc că obiectivul de bază al reformelor din domeniul justiției este de a asigura funcționalitatea și independența Procuraturii și a instanțelor judecătorești.

”Reforma justiției trebuie să fie conformă avizelor și recomandărilor Comisiei de la Veneția și a Consiliului Europei.

Același lucru se referă și la Legea Procuraturii, modificată recent fără avizul Comisiei de la Veneția.

Interlocutorii noștri ne-au asigurat că vor reacționa la evoluția evenimentelor obiectiv și principial, fără a permite politizarea proceselor.

În perioada imediat următoare conducerea Comisiei de la Veneția va vizita Republica Moldova, și la fața locului va examina ultimele modificări ale legislației, va avea discuții cu toți actorii, și se va expune pe marginea modificărilor operate în legislația”, a declarat Batrîncea, după întâlnirea cu oficialii menționați.

Total
0
Shares
Total
0
Share