Doar o singură instituție a aplicat la concursul privind reducerea riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile în regiunile de centru şi sud ale ţării

O singură instituţie şi-a depus oferta la concursul repetat de selectare a proiectelor privind reducerea riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile în regiunile de centru şi sud ale ţării.

Este vorba despre Asociaţia Obştească „Iniţiativa pozitivă”, care până pe 13 septembrie, data-limită pentru depunerea dosarelor, şi-a manifestat interesul.

Oferta a fost deschisă marţi, 14 septembrie, la şedinţa publică a Comisiei specializate de selectare şi evaluare a proiectelor acoperite financiar din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. În cadrul şedinţei, membrii comisiei au admis dosarul pentru etapa de evaluare.

Obiectivele proiectului vizează creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a consumatorilor de droguri injectabile, asigurarea accesului la serviciile de reducere a riscurilor condiţionate de consumul de droguri injectabile în două regiuni ale ţării.

Conform condiţiilor concursului, cuantumul total al mijloacelor financiare nerambursabile pentru proiectul sus-menţionat constituie 590 de mii de lei, şi anume: pentru regiunea centrală – 390 de mii de lei, iar pentru cea de sud – 200 de mii de lei.

Solicitanţi ai finanţării au putut fi instituţiile, asociaţiile, fundaţiile non-profit înregistrate în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share