BREAKING NEWS // Moldova nu a trimis elicoptere în Turcia, iar cele implicate în stingerea incendiilor sunt private

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că pe teritoriul Turciei se află 5 elicoptere ale unei companii private din Republica Moldova care participă la operațiunea de localizare a incendiilor din regiunea Mării Mediterane din sudul Turciei.

Conform Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, echipajele de zbor sunt compuse din cetățeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei.

“Toate cele 26 de persoane, membri ai echipajului sunt în siguranță și contribuie la stingerea incendiilor forestiere din regiunile afectate.

Reamintim cetățenilor moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, că au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, statul Republica Moldova nu a îndreptat careva elicoptere la stingerea incendiilor din Turcia.

Ce ține de prezența celor 5 echipaje mixte și a aparatelor de zbor înregistrate în țara noastră, Autoritatea a informat, la solicitarea Telegraph.md, că acestea pot fi antrenate în stingerea incendiilor în baza unor contracte, care sunt încheiate anual între companiile private din Moldova și autoritățile din mai multe state, inclusiv Turcia și Portugalia.

Faptul că elicopterele moldovenești intervin la stingerea incendiilor din Turcia în baza unui contract a fost confirmat și de către Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share