ULTIMA ORĂ // Se pregătește reținerea lui Cavcaliuc și scoaterea PACE din cursa electorală

cavcaliuc

Gheorghe Cavcaliuc a spus într-o conferință de presă organizată astăzi că a primit informația că în această săptămână se va încerca reținerea sa și scoaterea din cursa electorală a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), cu orice preț.

„Vom lupta până la capăt. Nu aveți atâta mizerie cât caracter și determinare am eu și echipa PACE. Știu, mi-a venit informația de dimineață, că dacă controlați organele de aplicare a legii și și de justiție, pregătiți reținerea mea și scoaterea din cursa electorală a partidului PACE”, a menționat liderul PACE.

Cavcaliuc a ținut însă să menționeze că nu o să le reușească celor care și-au pus asta în plan, deoarece oamenii îl susțin și acțiunile fără precedent pe care le-a anunțat de luptă împotriva corupției vor fi implementate din 12 iulie.

„Vom acționa dur și cu fermitate în privința tuturor care au încălcat legea și care au jefuit statul,” a conchis liderul PACE.

Menționăm că astăzi, Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a prezentat într-o conferință de presă dovezi și detalii privind deplasarea la Moscova, soldată cu reținerea delegației pe aeroportul Șeremetievo.

În aceeași conferință, Gheorghe Cavcaliuc a cerut Ministerului Afacerilor Externe să rectifice informațiile mincinoase prezentate opiniei publice în 24 de ore, sau se va adresa instanței.

Mai mult, liderul PACE a spus că nu a avut anterior vreo interdicție de a intra în Federația Rusă, așa cum a susținut în comunicat MAEIE, ea fiind emisă de către FSB doar în cursul zilei de ieri, 04.07.2021, după perioada de 15 ore de detenție, cu valabilitate până în 2023, pe motiv că Gheorghe Cavcaliuc reprezintă un pericol pentru ordinea de stat din Federația Rusă.

Totodată acesta a anunțat că mâine va prezenta un film cu imaginile din cursul zilei de ieri, de la reținerea sa până la eliberare, imagini filmate cu telefonul mobil.

Total
0
Shares
Total
0
Share