VIDEO // SONDAJ: Care partid se bucura de cea mai mare susținere a cetățenilor

Inițiativele legislative pe care partidul PACE vrea să le promoveze în viitorul Parlament se bucură de cea mai mare apreciere din partea cetățenilor. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj al iData.

Aproape 80 la sută dintre participanții la sondaj și-au exprimat susținerea pentru propunerea formațiunii conduse de Gheorghe Cavcaliuc de stabilire exclusiv a pedepsei cu închisoarea pentru corupție și confiscarea averilor dobândite ilicit.

Printre cele mai populare evenimente politice se regăsește și o altă inițiativă a PACE – indemnizația lunară de 9000 de lei pentru copii cu trei și mai mulți copii.

Menționăm că propunerile PACE au depășit, la popularitate, inițiativele PAS și ale Platformei DA.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat, în urma prezentării rezultatelor sondajului al iData că astăzi s-a arătat încă odată că PACE are cea mai puternică echipă.

„PACE are cea mai profesionistă și puternică echipă care face programe pentru oameni. În topul tuturor preferințelor oamenilor este inițiativa PACE de a pedepsi corupția cu pușcăria. Noi suntem cea mai nouă forță politică cu cei mai profesioniști oameni care începând cu data de 12 iulie vor începe să facă ordine în țară”, a menționat Cavcaliuc în cadrul unui LIVE pe pagina sa de Facebook.

Anterior, portalul de știri Hotnews a publicat rezultatele unui sondaj intern, din care a rezultat că șansele PACE de a ajunge în parlament au crescut semnificativ.

Programul realist și abordările pragmatice au sporit șansele formațiunii conduse de Gheorghe Cavcaliuc să ajungă în Parlament.  Și experții politici subliniază acest lucru.

Într-un editorial pentru portalul de știri politics.md, expertul politic Andrei Ilașiuc a menționat următoarele că „PACE este una din cele mai active în aceasta campanie care practic săptămânal creează subiectul zilei. Pe lângă faptul că a eliminat trei candidați a PAS din cursa electorală, a atras atenția prin informații despre implicare în contrabandă a jucătorilor politici și trădarea patriei și colaborarea cu serviciile secrete. Declarații răsunătoare ce cu siguranță vor avea efect și după alegeri”.

Menționăm că sondajul iData a fost desfășurat în perioada 21-28 iunie pe un eșantion de 821 de respondenți, în 349 de localități. Marja de eroare este de plus-minus 3,4%.

Total
0
Shares
Total
0
Share