Aureliu Ciocoi, după întrevederea șefilor diplomației moldovene și qatariene: „Republica Moldova apreciază cooperarea ascendentă cu Statul Qatar”

Impulsionarea cooperării moldo-qatariene a fost discutată în cadrul întrevederii ministrului interimar al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, cu omologul său de la Doha, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe al Statului Qatar, în contextul participării la Reuniunea ministerială a Coaliției Globale anti-ISIS.

Șeful diplomației moldovene a exprimat mulțumiri guvernului qatarian pentru lotul de asistență umanitară destinat îmbunătățirii serviciilor sistemului medical din Republica Moldova: 3,5 tone, care conține ventilatoare medicale, monitoare cu funcții vitale, aparate cu ultrasunet.

Aureliu Ciocoi a punctat că asistența oferită Republicii Moldova reprezintă un gest de solidaritate și demonstrează, o dată în plus, că relațiile de prietenie și susținere reciprocă dintre părți devin tot mai consistente.

În cadrul întrevederii, oficialii au trecut în revistă stadiul actual de cooperare dintre Republica Moldova și Statul Qatar, evidențiind dinamica pozitivă de conlucrare atât pe linia ministerului de externe, cât și ministerului afacerilor interne.

În acest context, ministrul Aureliu Ciocoi a reliefat interesul țării noastre de a spori dialogul bilateral pe dimensiunea economică, prin efectuarea vizitelor delegațiilor oficiale, care ar contribui la eficientizarea cooperării în plan comercial și investițional.

Total
0
Shares
Total
0
Share