VIDEO // Renato Usatîi spionează demnitarii, în interesele serviciilor secrete a altor state. DOVEZI

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a organizat astăzi o conferință de presă dedicată unui om care se vrea politician dar de fapt „este un prostălan, un turist și un balabol.” Așa îl caracterizează Cavcaliuc pe primarul de Bălți, Renato Usatîi pe care îl învinuiește, mai nou, de filaj și șantaj.

Potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, în aprilie 2021 acesta a primit mai multe materiale în carte se descria cu lux de amănunte că tot ceea ce înseamnă turistul din Bălți nu este altceva decât o grupare criminală organizată.

„Această grupare, pe lângă faptul că delapidează bugetul public de zeci de milioane prin scheme bine determinate prin primăriile pe care le are, și-a creat și o proprie structură de filaj”, a menționat Cavcaliuc.

Din informațiile pe care le-a prezentat liderul PACE în cadrul conferinței, Usatîi a construit un serviciu de filaj ilegal din care fac parte foști angajați ai SIS, ai MAI și ai diferitor structuri de pază și securitate.

„Aceste persoane, la indicația acestui criminal, au filat și au urmărit mai mulți demnitari de stat, precum, președintele CA – Clima, secretarul CEC – Lebedinschi, șeful interimar al Poliției de Frontieră – Corduneanu, politicieni precum Andrei Năstase, Corneliu Furculiță, pe șeful adjunct al Poliției Naționale – Vitalie Bostan și cel mai grav, un vice-director SIS”, a mai adăugat Cavcaliuc.

Potrivit lui, toate aceste materiale Usatîi le folosește la șantajarea acestor persoane sau pentru a aduna materiale compromițătoare pe care să le utilizeze în viitor.

Mai mult, Cavcaliuc a menționat că potrivit informațiilor pe care le deține, Usatîi activează la indicația serviciilor secrete a altor state.„

Un alt subiect abordat de Gheorghe Cavcaliuc a fost declarația lui Usatîi de azi, care a spus că liderul PACE deține 50% dintr-un apartament din București, pe care nu l-a indicat în declarația de avere.

„Am făcut acest lucru pentru al deconspira pe Usatîi și pentru a arăta legătura dintre el și serviciile secrete ale altor state. Nu am indicat apartamentul din București, alte imobile sau contul bancar legal pe care le dețin acolo, pentru că am pregătit o capcană acestui prostănac”, a menționat Cavcaliuc.

Acum Cavcaliuc urmează să apeleze la organele de ordine din țara vecină pentru a afla cine a accesat, în favoarea lui Usatîi, datele sale cu caracter personal și informația din baza de date ale statului.

„Dragă balabol, „tî papal” , se începe fratele meu, tu ai călcat singur pe această greblă. Așa oameni nu își au locul în politic”, s-a adresat Cavcaliuc, în încheierea conferinței de presă, primarului de Bălți, Renato Usatîi.

Liderul PACE  a mai adăugat că urmează săptămâna viitoare și alte dezvăluiri foarte importante și picante.

Total
0
Shares
Total
0
Share