Secretarul de Stat al SUA spune că țara sa ar putea contribui la consolidarea securității în Marea Neagră și Marea Azov

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că a discutat cu reprezentanții SUA referitor la problema consolidării securității și apărării țării în regiunea Mării Neagră și Azov. Potrivit liderului ucrainean, acesta a avut anterior o întâlnire cu senatorii SUA, iar în timpul conversației cu secretarul de stat Antony Blinken, s-a pus întrebarea cu privire la „posibilitatea creșterii ajutorului militar”, informează Realitatea.md

„Am discutat despre creșterea ajutorului militar. Din păcate, nu pot împărtăși detaliile, dar acest lucru este foarte, foarte important pentru noi. A fost vorba despre securitatea în Marea Neagră și Azov, deoarece pozițiile noastre acolo sunt destul de slabe, în opinia mea. Rusia domină practic Marea Neagră, acest lucru este adevărat și recunoaștem asta, dar ne-am dori să dispunem de forțe serioase acolo. Numai în scopuri de apărare, pentru apărarea țării și a granițelor noastre” a menționat Vladimir Zelenski.

Secretarul de stat american Anthony Blinken a susținut de multă vreme ideea de a furniza Ucrainei arme de apărare letale. El a cerut acest lucru și administrației lui Donald Trump.

În luna martie a acestui an, a devenit cunoscut faptul că Pentagonul alocă Ucrainei 125 de milioane de dolari pentru sectorul securității. În special, potrivit informațiilor, fondurile vor fi alocate pentru instruirea armatei ucrainene, furnizarea de echipamente și sprijin consultativ pentru a ajuta Forțele Armate din Ucraina să protejeze „integritatea teritorială a țării, granițele acesteia și să îmbunătățească relațiile cu NATO”.

În plus, precum a menționat în mai comandantul-șef al forțelor armate din Ucraina, colonelul general Ruslan Khomchak, Federația Rusă provoacă constant Forțele Navale din Ucraina în apele Mării Negre și Azov.

De asemenea, a fost raportat faptul că președintele ucrainean a discutat cu delegația Congresului SUA despre politica de sancțiuni împotriva Federației Ruse și situația actuală din Donbass.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle anunță nașterea fiicei lor. Se va numi Lilibet Diana, după Regina Elisabeta și Prințesa Diana

Total
0
Shares
Total
0
Share