Vladimir Voronin își cere scuze pentru declarațiile rasiste și xenofobe

Liderul Partidului Comunist, Vladimir Voronin, și-a cerut scuze pentru declarațiile xenofobe și rasiste pe care le-a făcut în direct la un post de televiziune acum câteva săptămâni, pentru care a fost criticat, informează Replica.md

Politicianul, care candidează la funcția de deputat în Parlament, insistă, totodată, că spusele sale au fost „complet denaturate”.

„Sunt un comunist convins și, prin urmare, internaționalist. Documentele de program ale Partidului Comuniștilor, pe care am onoarea s-l conduc, fixează clar și fără echivoc internaționalismul și prietenia popoarelor ca priorități de bază”, se arată într-un comunicat de presă al PCRM, semnată de liderul formațiunii.

Voronin spune că afirmația pe care a făcut-o în direct „a fost de natura unei întrebări retorice și nu avea o conotație negativă”.

„În copilărie, eu însumi eram un copil cu pielea închisă la culoare. Nepoții și strănepoții mei s-au născut în căsătorii mixte. Unii dintre ei, în special cei născuți în Azerbaidjan și Grecia, au și pielea închisă la culoare. Ceea ce nu mă împiedică să-i iubesc sincer”, a argumentat Vladimir Voronin.

În continuare, Voronin subliniază că situația a fost discutată pe îndelete, la 28 mai, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Derek Hogan: „ne-am înțeles în totalitate”.

„Insist că am fost înțeles greșit. Dar dacă cineva a fost rănit de cuvintele mele, îmi cer scuze”, a spus liderul PCRM.

Citește și: VIDEO // În anii 2001-2009, Moldova a renunțat la împrumuturi, iar în anii 2007-2008 investițiile în economia moldovenească au depășit suma de 800 milioane de dolari

Total
0
Shares
Total
0
Share