Replica lui Fadei Nagacevschi, după acuzațiile PAS: ”Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum”

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevsci vine cu o replică pentru deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, după ce aceștia l-au acuzat că blochează intenționat două proiecte de legi care ar aduce în bugetul țării peste 100 milioane de dolari din partea SUA, informează Realitatea.md

Mai exact, reacția vine după ce membrul PAS, Sergiu Litvinenco a scris, pe Facebook, că Nagacevschi nu a dorit să participe la ședința cabinetului de miniștri întrucât ar fi supărat pe PAS și Maia Sandu.

„Miniștrii lui Dodon, între care se remarcă ”tehnocratul” Fadei Nagacevschi, au blocat astăzi dimineața a doua oară obținerea de către Republica Moldova a 100 de milioane de dolari ca grant. Adică donație/ajutor care nu trebuie restituit. Asta demonstrează o dată în plus că pe 11 iulie avem nevoie de mobilizare masivă pentru a scăpa țara de politicieni frustrați și flecari, care sunt gata să renunțe la ajutoare NERAMBURSABILE pentru oameni, doar pentru faptul că sunt supărați pe Maia Sandu și PAS”, a scris pe Facebook, Sergiu Litvinenco.

În replică, ministrul interimar al Justiției a scris pe Facebook că:

„Decizia politică de a vota sau nu proiectele, o ia fiecare ministru și nimeni nu-l poate impune să voteze sau nu, să vină la ședință sau nu. Presiunea publică concertată nu mă impresionează ,,dragi” populiști. Puteți face spectacol cât doriți. Guvernul e în demisie așa cum ați vrut voi. Ați provocat criza. Acum descurcați-vă. Strigați ,,miniștrii lui Dodon”… Nu ,,fraților”, eu am fost ministru al RM cu responsabilitate față de Parlament. Domnul Dodon a fost Președinte al RM. Astăzi sunt în demisie. Care-i responsabilitatea mea politică și constituțională sau de altă natură, citiți hotărârile CC și practica internațională. Când și cum mă prezint la ședințe, decid eu. Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum.”

De asemenea, Nagacevschi a scris că proiectele de acorduri prevedeau, printre altele, că acestea se prelungesc pentru o perioadă de 4 ani.

„Conform Legii însă Guvernul în demisie nu poate să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau mai mare de un an, fapt ce a impus necesitatea unor discuții suplimentare pentru a respecta cadrul legal național. Vă amintesc că ați blocat dreptul Guvernului în demisie de a semna acorduri internaționale prin nepromulgarea Legii adoptate de Parlament. S-a spus că nu este nimic ce arde. Lăsați Guvernul în pace și nu-l atrageți în acțiuni de agitație electorală prin declarații iresponsabile ce fac rău țării”, a conchis Nagacevschi.

Amintim că, ședința cabinetului de miniștri de ieri a fost anulată pe motiv că miniștrii nu au putut ajunge la un consens vizavi de subiectele de pe agendă.

Ulterior, într-o conferință de presă, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că subiectele de pe ordinea de zi a Guvernului vizau oferirea țării noastre a unor granturi de milioane de dolari din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Nagacevschi a publicat pe Facebook și avizul MJ din 27.05.2021 la proiectul din 27.05.2021.

Citește și: DECLARAȚIE // Oamenii simt că trăiesc mai rău pentru că prețurile cresc

Total
0
Shares
Total
0
Share