Pavel Filip bate alarma referitor la securitatea națională: “De la Tiraspol până la frontiera cu Ucraina sunt numai 13 km distanță”

Liderul PDM, Pavel Filip declară că suntem pe cont propriu nu doar în ceea ce privește securitatea fizică și personală în context de pandemie COVID-19, dar și în ceea ce privește securitatea națională, transmite Telegraph.md

Filip menționează că la frontierele Republicii Moldova situația devine tensionată din punct de vedere militar, în contextul în care situația se tensionează și la granițele statului vecin Ucraina, unde a fost concentrat un contingent militar de circa 80 000 soldați cu tehnica militară respectivă.

La fel, două nave de luptă americane cu lansatoare de rachete vor intra neprogramat, în timpul apropiat, în Marea Neagră, după cum și zilele trecute SUA ar fi transferat în România sisteme de rachete în cadrul unui exercițiu militar.

Belarus, de asemenea, a dispus concentrarea contingentului militar la frontieră cu Ucraina, dar și la graniță cu Polonia.

De asemenea, Filip sesizează mobilizări de trupe rusești au fost observate și în regiunea transnistreană, în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol.

Are loc mobilizarea activă şi rapidă a militarilor începând cu 9 aprilie 2021. La 12 aprilie 2021 – în interiorul GOTR a avut loc verificarea stării armelor, echipamentelor militare, dotarea personalului. De la Tiraspol până la frontiera cu Ucraina sunt numai 13 km distanță. La Chișinău, liniște. În momente de haos ca acestea, se profită de lipsa de conducere pentru a genera și mai mult haos.” scrie Filip.

Politicianul spune că a propus, astăzi, 15 aprilie 2020, la ședința Biroului Permanent, audierea, pe platforma biroului permanent, în cadrul unei ședințe închise, a Premierului, ministrului Apărării, vicepremierului pentru Reintegrare, directorului SIS la acest subiect.

Sper că politicienii vor găsi înțelegere, vor lăsa luptele politice deoparte și se vor axa pe prioritățile adevărate. Trebuie să fim informați și pregătiți pentru ceea ce poate urma. Prețul este prea mare. Securitatea țării este sfântă.“, conchide Pavel Filip.

Citește și: Corneliu Furculiță: ”Condamnăm acțiunile agresive și comportamentul anti-democratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu”

Total
0
Shares
Total
0
Share