PSRM întreabă Curtea Constituțională dacă Maia Sandu poate fi sancționată

Socialiștii i-au cerut Curții Constituționale să explice care este termenul limită în care Maia Sandu trebuie să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

Fracțiunea socialiștilor (PSRM) a depus marți, 19 ianuarie, la Curtea Constituțională (CC) o sesizare prin care cere răspunsuri la câteva întrebări referitoare la obligativitatea șefului statului de a desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru după demisia guvernului.

Detalii despre sesizare au fost oferite într-un briefing de deputatul PSRM Vasile Bolea.

Potrivit parlamentarului, sezizarea conține șase întrebări, cea principală vizând termenul limită în care președintele Maia Sandu urmează să desemneze un candidat pentru șefia următorului guvern.

Totodată, socialiștii întreabă CC ce sancțiune îi poate fi aplicată șefului statului, în cazul în care nu respectă termenul limită și care sunt consecințele în cazul nedesemnării candidatului pentru funcția de premier.

Potrivit lui Vasile Bolea, prin această sesizare, socialiștii „ajută președintele țării în viitoarele acțiuni” și își propun să aducă claritate în respectiva problemă pentru cetățeni, dar și pentru cei care joinglează cu prevederile Legii.

Citește și: VIDEO // Usatîi se deplasează însoțit de 3 mașini în față, 2 în spate și o dronă, care supraveghează de sus

Total
0
Shares
Total
0
Share