25 de cazuri de insolație au fost înregistrate săptămâna trecută

Săptămâna trecută, au fost înregistrate 25 de cazuri de insolație, 11 dintre acestea fiind raportate la copii și 14 la adulți. Anunțul vine din partea șefului adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan. Potrivit oficialului, în contextul codului roșu de caniculă, punctele de triaj și asistență anticaniculară au deservit peste 3000 de cetățeni.

Astfel, în această perioadă este importantă hidratarea și evitarea expunerii la soare în intervalul critic, mai ales pentru persoanele vulnerabile, precum copiii, femei însărcinate sau persoanele cu probleme cardiace.

VLADIMIR BOLOCAN, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: „Săptămâna trecută, în toate punctele de triaj și de asistență anticaniculară s-au adresat peste 3000 de cetățeni. Nu în ultimul rând vreau să menționez că tot săptămâna trecută, asistența medicală urgentă, adică ambulanța, a fost solicitată pe motiv de caniculă în 587 de cazuri. Este cam 30 la sută din numărul total de solicitări ale ambulanței dintr-o săptămână. ”

În același timp, părinții sunt îndemnați să monitorizeze activitatea copiilor și să le ofere rezerve de apă suficiente pentru a se hidrata corespunzător.

VLADIMIR BOLOCAN, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: „Evident că monitorizăm situația. Vom analiza în continuare necesitatea de a mări numărul de puncte mobile din municipiu, dar, la moment, în toate policlinicile municipale există foarte multe, după cum ați menționat și dumneavoastră, farmacii, inclusiv și corturile care sunt, la moment prezintă un număr suficient de unități care pot acorda măsuri de prim-ajutor în cazul în care o persoană sau alta are nevoie de asistență. ”

În cazuri de urgență, cetățenii sunt încurajați să solicite asistență medicală urgentă prespitalicească.

Total
0
Shares
Total
0
Share