15 sportivi din Rusia vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris sub statut neutru

15 sportivi din Rusia vor participa la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august, potrivit listelor publicate pe site-ul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), citează BBC.

Rușii vor concura în cinci tipuri de sport: tenis (Daniil Medvedev, Roman Safiullin, Ekaterina Alexandrova, Mirra Andreeva, Pavel Kotov, Diana Schneider, Elena Vesnina), ciclism (Tamara Dronova, Alena Ivanchenko, Gleb Syritsa), canotaj (Zakhar Petrov, Alexei Korovashkov, Olesya Romasenko), trampolină (Angela Bladtseva) și înot (Evgeny Somov).

Toți sportivii cu pașaport rusesc vor concura în statut individual neutru. Le este interzis să folosească steaguri, steme și alte simboluri naționale. Echipele de sportivi din Rusia nu sunt autorizate să participe la Jocuri și nu va exista nicio delegație oficială la Paris.

Mai mulți sportivi cu pașapoarte rusești au primit invitații din partea CIO, dar au refuzat să participe la Jocuri, printre care jucători de tenis, cicliști, luptători și judoka.

În același statut de neutralitate individuală, 16 sportivi cu pașaport belarus vor participa la Jocurile din 2024 și vor fi supuși acelorași restricții ca sportivii din Rusia. Restricțiile privind sportivii ruși au fost introduse în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share